Nefab med ny storsatsning

nefab02Produksjonssjef Bjørn Viggo Gregersen t.v. og daglig leder Erik Allum t.h. vil med produksjon av papp i små og mellomstore serier bli den foretrukne aktøren i markedet.

– Skal fylle et tomrom i markedet

Det økende behovet for papp i små og mellomstore serier i emballasjebransjen, har fått Nefab Packaging Norway til å satse på produksjon av esker i egne lokaler.

Det at de store papp-produsentene nå hovedsakelig fokuserer på bransjer med store volumer er bakgrunnen for satsningen.
– Behovet for pappesker i små kvantum med og uten trykk øker i markedet. Flere ønsker esker av papp i begrenset antall; det vil si et sted mellom 25 og 1000 esker – noe de tradisjonelle papp-produsentene har utfordringer med å levere. Minste antall er ofte rundt 1000. Om man har behov for et mindre antall har man alternativt måttet velge dyrere materialer enn papp, eller å handle utenlands, forteller daglig leder i Nefab Erik Allum.

Komplette løsninger
Men nå vil kundene få en ny mulighet.
– Vi ser et stort potensial til å ta markedsandeler innenfor dette området – og fyller tomrommet etter papp-produsentene med denne satsningen. Mange av våre kunder ønsker dessuten et innlegg i eskene og vil gjerne bestille det hos en leverandør som kan levere komplette løsninger. Det er vi i stand til nå. I samarbeid med de store papp-produsentene har vi ambisjoner om å utvikle dette markedet og øke både produksjonen og omsetningen mot eksisterende og ikke minst nye kunder, sier Allum.

nefab04Nefab har etablert en papp-produksjonslinje med et helautomatisert skjærebord for papp, og vil installere en UV printer før sommeren. Utstyret er det mest effektive av sin type i landet.Store investeringer
Nefab har etablert en papp-produksjonslinje med et helautomatisert skjærebord for papp, og vil installere en UV printer før sommeren.
– Utstyret er det mest effektive av sin type i landet – og en jobb vi kanskje måtte bruke uker på tidligere, kan vi nå gjøre på noen dager. Ved å investere i et stort skjærebord for papp-produksjon og UV printer kan vi ytterligere øke antall produksjonsstimer per døgn fordi det nye bordet er automatisert med mater og robotavtager. Dette er helautomatiserte digitale maskiner som også jobber om natten uten tilsyn. Det øker produktiviteten og produksjonskapasiteten betydelig. I tillegg slipper våre kunder å investere i kostbare stanser og klisjeer.

Kort leveringstid
Planen er å bli den foretrukne aktøren i markedet.
– Vi skal være den mest komplette leverandøren av spesialemballasje. Trender viser at andelen tre-emballasje går ned og andelen papp går opp i Norge. Det produseres i dag omlag 20 prosent mer bølgepapp enn for 10 år siden – og vi bruker 10-15 prosent mindre materiale per emballasje enn for ti år siden. Når man i tillegg har i bakhodet at de store papp-produsentene satser på bransjer med store serier/volumer og blir mindre og mindre konkurransedyktige på små og mellomstore serier, mener vi at det ligger et stort potensial i vår nye storsatsning. Vi får tilgang til nye kunder og økt salg gjennom et bredere produktsortiment – og mer komplette løsninger i et voksende bølgepappmarked. Dessuten sørger vi for rask responstid og korte leveringstider som er et økende krav fra kunder. Det kan igjen føre til at vi utvikler nye attraktive produkter som vi ikke har på agendaen i dag, sier Allum.

Kontakt Sandeportalen.no

EDMedia
Gallebergveien 132
3070 Sande

Mobil: 911 48 993

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.